Misiunea noastră? Unsuck Work

Munca este excepțională! Îți oferă un scop și îți dezvoltă abilitățile. Îți faci prieteni noi la muncă. Te simți apreciat(ă).

Adică, până când te lovești brusc de „plafonul de sticlă”. Poate că începi să observi că,  din cauza numelui de familie, nu primești aceleași oportunități precum colegii tăi. Îți dai seama că anumite promisiuni nu se vor materializa niciodată sau că salariul tău nici măcar nu a fost plătit la timp.

Din acest motiv, noi, la Accent, avem o singură misiune: să scăpăm munca de tot ce este fără sens. Dorim să îmbunătățim atât locul tău de muncă, cât și întreaga piață a locurilor de muncă. Credem că toată lumea trebuie să primească aceleași oportunități.

Contractele trebuie respectate. Fără promisiuni deșarte. Fără „plafoane de sticlă”. Fără stereotipuri. Te ascultăm, vedem dincolo de CV-ul tău și nu ne este teamă să-ți sugerăm lucruri la care nu te-ai gândit, fără să fim insistenți. Acest lucru te ajută să-ți găsești un loc de muncă care te împlinește și este bine plătit. Pentru că munca nu trebuie să fie ‘aiurea’ deloc. Poate fi pur și simplu excepțională.

Accent. Unsuck Work

Ce promitem și cum livrăm

Oportunități egale, indiferent ce nume de familie ai.

Luptăm împotriva discriminării încă de la început. Oferirea de oportunități egale fiecărei persoane este atât de înrădăcinată în ADN-ul nostru încât nu încetăm niciodată să fim uimiți de discriminarea care încă are loc pe piața muncii, în fiecare zi.

Toți angajații noștri efectuează cursuri de instruire antidiscriminare încă din prima lor zi în cadrul programului de pregătire. În fiecare an, organizăm un curs de instruire de o zi privind diversitatea. Pentru a ne asigura că aceste valori sunt puse în practică, realizăm apeluri anonime – în alte cuvinte, depunem candidaturi false la locuri de muncă. Nu suntem singurii care fac acest lucru, deoarece federația sectorului nostru supraveghează lucrurile de la distanță. Aceste eforturi dau rezultate: cu un punctaj de 88%, avem performanțe mai bune decât alți concurenți din industrie.

Antidiscriminarea și diversitatea nu sunt doar o prioritate internă pentru noi. De asemenea, ne-am optimizat procesele pentru angajatorii cu care colaborăm pentru a ne asigura că nu vor mai exista prejudecăți. Aceasta se realizează printr-o recrutare bazată pe acceptare.

Noi înșine dăm un bun exemplu prin intermediul politicii noastre incluzive și neutre privind angajații. Ceea ce înseamnă că, cei care ne reprezintă organizația sunt liberi să reflecte societatea diversificată în care trăim, atâta timp cât serviciile noastre nu sunt afectate.

Eline Boggiano

Director de vânzări

Ceea ce m-a uimit la Accent încă din prima zi a fost faptul că absolut fiecăruia i se oferă o șansă. Se ia în considerare personalitatea, nu CV-ul tău. Iar asta se aplică atât angajaților interni, cât și personalului temporar. Chiar și mie mi s-a oferit oportunitatea de a începe – cu zero experiență – în funcția de consultant junior. După șase ani, am ajuns manager regional.

Entuziasmul bate experiența.

Ai o șansă mai mică de a te angaja la un loc de muncă grozav pentru că abia ai absolvit sau nu ai dobândit încă experiența relevantă? Asta e aiurea. La noi, nu se întâmplă acest lucru. Entuziasmul și motivația sunt mai importante pentru noi decât un CV stufos.

Câteva exemple

  • În 2021, am angajat 10.437 de persoane cu vârsta sub 25 de ani. Aceasta înseamnă un uluitor 23% din totalul persoanelor pe care le-am putut ajuta să găsească un nou loc de muncă în acel an.
  • Facem mai mult decât să încurajăm angajatorii să angajeze persoane care nu au mai avut un loc de muncă. Compania noastră este mereu deschisă absolvenților entuziaști și celor fără experiență. Dintre cei pe care i-am primit în echipa noastră în ultimii trei ani, 61% nu aveau diplomă universitară sau aveau mai puțin de un an de experiență în muncă. 
  • Găsirea unei persoane care să corespundă culturii unei companii este mai importantă pentru noi decât bifarea tuturor abilităților necesare, care sunt deseori menționate în anunțurile de locuri de muncă. Asta deoarece o mulțime de abilități pot fi învățate la locul de muncă. Ne ghidăm după mottoul „instruirea este viitorul recrutării” și am înființat un laborator de talente: un centru de instruire care oferă recalificarea și perfecționarea de care au nevoie oamenii la locurile de muncă care îi interesează.

Elien Schacht

Controlor financiar

Am studiat logopedia. Cu toate acestea, în anul de stagiatură, mi-am dat seama curând că munca de logoped nu era pentru mine. În schimb, îmi plăceau finanțele, așa că mi-am făcut curaj și mi-am depus candidatura pentru a lucra în departamentul de Finanțe la Accent, deși nu aveam experiența relevantă. Spre încântarea mea, am început imediat, studiind contabilitatea la seral și primind multă instruire la locul de muncă.

Șeful care își dă seama că există un șef nou.

Muncește mult ca să te poți juca (cel puțin la fel de) mult. Aceasta este mentalitatea multor persoane la începutul carierei lor și este perfect în regulă. Dar, într-o zi, ai putea ajunge într-un punct din viața ta în care prioritățile se schimbă dramatic. O zi în care vrei să muncești mai puțin, pentru că vrei să te joci mai mult. Deoarece juniorul tău îți controlează agenda. În acea zi, te vei bucura să ai un șef care își dă seama că există un șef nou în viața ta.

Un astfel de moment crucial este normal să afecteze și lucrurile pe care le consideri importante la locul tău de muncă. Poate că ai înfruntat ani de zile blocajele din trafic spre Antwerpen sau Bruxelles, dar acum preferi să lucrezi mai aproape de casă? Sau poate cauți un loc de muncă cu un program de lucru mai regulat, poate unul care să-ți permită să lucrezi de acasă?

Mentorii noștri de carieră sunt aici pentru tine. Nu doar o dată sau sporadic, ci întotdeauna. Dacă ți se schimbă prioritățile, aceștia vor fi încântați să caute un loc de muncă care să corespundă noului tău stil de viață.

Misiunea noastră? Unsuck Work