Sfântul Nicolae

08-12-2023
Saint Nicholas

Tradiția Sfântului Nicolae este o mare sărbătoare în Belgia. Aceasta are loc pe 6 decembrie. Sfântul Nicolae aduce cadouri copiilor.


Festivitățile încep înainte de ziua propriu-zisă a Sfântului Nicolae, de obicei pe la jumătatea lunii noiembrie, când Sfântul Nicolae sosește din Spania cu navă pe abur, însoțit de credinciosul său companion,Petru cel Negru. Sosirea este sărbătorită în diferite orașe, mulți copii așteptând cu nerăbdare.

Copiii se pregătesc pentru venirea Sfântului Nicolae punându-și pantofii lângă șemineu sau la ușa de la intrare. De asemenea, ei lasă un morcov sau un cub de zahăr pentru calul Sfântului Nicolae, Amerigo. În timpul nopții, Sfântul Nicolae îi vizitează și umple pantofii cu mici cadouri, cu litere de ciocolată, nuci de ghimbir sau alte dulciuri.

În ziua de Sfântul Nicolae, familiile se reunesc. Acestea fac schimb de cadouri și mănâncă bunătăți tradiționale, cum ar fi speculaas (fursecuri condimentate), marțipan, ciocolată și nuci de ghimbir. În unele părți ale Belgiei, se fac schimb de " surprises", constând în oferirea reciprocă de poezii umoristice.