Experiența lui Oleksandr

08-12-2023
Succes work

În urmă cu un an, pe 15 noiembrie 2022, Oleksandr a sosit la biroul Accent însoțit de prietenul său. Oleksandr este un tânăr din Ucraina care s-a dovedit a fi un bucătar cu multă experiență.


În timpul conversației noastre, a ieșit la iveală faptul că Oleksandr și-a început cariera ca ajutor de bucătar în Ucraina.

De-a lungul anilor, a acumulat o experiență vastă, și-a perfecționat abilitățile și a devenit un membru indispensabil al echipei de bucătari.
Din păcate, din cauza situației politice dificile din Ucraina, Oleksandr a luat decizia de a-și părăsi țara natală. A venit în Belgia în căutarea, după cum spune el, "unei vieți mai bune și a unor experiențe noi".

Împreună cu prietenul său, au închiriat o cameră prin Airbnb, care a costat o avere. Prin urmare, obiectivul lui Accent a fost de ai găsi cât mai repede posibil un loc de muncă și al asista în căutarea unei locuințe.

După ce am vorbit cu Olek, am început imediat căutările. Foarte repede am obținut mai multe interviuri pentru el, iar într-unul dintre restaurantele din Sint-Niklaas, bucătarul șef, bazându-se pe experiență, a decis să îi dea o șansă.

A fost invitat pentru o zi de probă, care s-a dovedit a fi un succes. Clientul a decis să continue colaborarea, deoarece, după cum a spus, "am o presimțire bună că este un bucătar cool și talentat, chiar dacă a trebuit să își îmbunătățească limba".
Accent l-a ajutat imediat să găsească o locuință și o bicicletă, astfel încât să poată face naveta la serviciu cu ușurință.

Oleksandr a profitat de această ocazie, demonstrându-și dedicarea, motivația, dar și abilitățile, toate acestea fiind foarte apreciate de către managerul de bucătărie. Din luna noiembrie, Oleksandr are un contract de muncă permanent și, după cum a declarat, "nu aș fi putut visa la un restaurant mai bun, la o echipă mai bună decât cea în care mă aflu în prezent".