Diferentele intre un contract fix si un contract prin interim

01-01-2021
Difference between Fixed contract and contract with Interim

Belgia oferă multe oportunități de angajare, în diverse sectoare, și prin urmare - diverse forme de angajare, care includ munca prin Interim sau munca cu contract direct în companie. Există și activități independente, dar ne vom concentra pe primele două opțiuni. Întrucât există multe mituri despre care dintre ele este mai benefic pentru angajat, am comparat ambele forme de angajare pentru a vă arăta ce impact au asupra situației profesionale și financiare a angajatului.

Tipul de contract pe care il ai cu angajatorul tau este extrem de important. Determină securitatea locului de muncă și, prin urmare, multe aspecte ale vieții tale. De exemplu: cu un contract fix îți va fi mai ușor să închiriezi o casă, dar oferă mai puțină flexibilitate și este mai dificil să il încheiați rapid, așa cum este în cazul lucrului prin Interim

 

Munca printr-un birou interimar este așa-numita muncă temporară. 

Scopul final al acestui tip de contract poate fi obținerea unui contract permanent după o anumită perioadă de timp. Pentru a merge la muncă ca lucrător temporar, trebuie mai întâi să vă înscrieți la un birou interimar selectat (https://munca.accentjobs.be/ro/birourile-noastre). Interimarii lucrează cu diverse companii care îi desemnează să caute angajați. Birourile interimare pot oferi locuri de muncă pe perioade scurte sau mai lungi. Angajatorul tău oficial este biroul interimar, care te trimite să lucrezi pentru o anumită companie.

 

CONTRACTUL DIRECT LA ANGAJATOR (CONTRACTUL FIX)

Acesta este un tip de contract încheiat direct cu firma. În acest caz, biroul interimar nu va media formalitățile. Toată comunicarea are loc între companie și angajat. Contractul poate fi pe perioadă determinată sau nedeterminată.

gasirea unui
contract
sarba
boala
sarcina
corona

Salariu

Stabilirea salariului minim este unul dintre aspectele importante ale asigurării drepturilor angajaților. Atât în calitate de lucrător interimar, cât și cu contract fix, aveți dreptul la un salariu corect și legal.

Salariul dumneavoastră brut este suma prevăzută în contract. Din această sumă se plătește impozitul pe venit și RSZ (impozitul social - fixat la 13,07%). Ceea ce rămâne este salariul tău net.

#BBD0E0 »

salariu