
Pe lângă oportunitățile profesionale, Belgia oferă o varietate de activități și de locuri atractive pentru petrecerea timpului liber.
În funcție de programul locului de muncă, poți să iei în calcul o plimbare în cele mai frumoase păduri din Belgia. Dacă timpul nu îți permite, programează drumețiile în weekend pentru ați reîncărca bateriile.
1. Pădurea din Hal (Hallerbos)
Este cea mai cunoscută pădure din Belgia. Aflată într-o poziție centrală, această zonă primăvara este acoperită cu zambile sălbatice. Turiștii preferă să exploreze pădurea din Hal pe la jumătatea lunii aprilie, datorită covorului violet de clopoței care înforește în perioada respectivă.
Pentru pasionații de trasee este locul perfect, deoarece relieful variat te atrage pentru o nouă drumeție revigorantă.
2. Pădurea mare din Saint-Hubert
Uriașă, cu cele 100.000 de hectare ale sale, această pădure găzduiește de sute de ani mistreți, căprioare și o floră fabuloasă. Posibilitățile de plimbare sunt, desigur, nesfârșite.
3. Pădurea din Chimay
Mai spre sud, la granița cu Franța, îți deschide brațele pădurea Pays de Chimay. Un cadru fabulos de 44.000 de hectare care trece granița. Aceasta este o pădure magnifică situată în sud-vestul Belgiei, cu o biodiversitate în jurul iazurilor și râurilor pădurii.
4. Pădurea din Soignes
Foarte curtată de locuitorii din Bruxelles, Pădurea Soniană este plămânul verde al centrului Belgiei, care se află la întâlnirea dintre cele trei regiuni. Această pădure magnifică are 4.400 de hectare de pădure. Pădurea se află în municipiile flamande Sint-Genesius-Rode, Hoeilaart, Overijse și Tervuren, în municipiile Uccle, Watermael-Boitsfort, Auderghem și Woluwe-Saint-Pierre din Regiunea Bruxelles-Capitale și în orașele din La Hulpe și Waterloo. Astfel, se întinde pe cele trei regiuni belgiene.
5. Bosland
Situată în Limburg, această pădure este atât naturală, cât și perfect gestionată. Drumeții, bicicliștii și câinii sunt bineveniți. Bosland este casă pentru multe specii precum: ciocârlia de pădure, fluturele verdeață, tigratul cu piept de os, buzduganul și tufișul de ienupăr. Aici își găsesc locul și mamiferele mari, cum ar fi căprioarele și mistreții.